دستورات غذایی پس از عمل جراحی گاستریک بندینگ
برای اینکه عمل جراحی شما موفقیتآمیز باشد و شما بتوانید از مشکلات احتمالی پیشگیری نمایید رعایت بعضی نکات اجتنابناپذیر بوده و عدمتوجه به آن میتواند دوره درمان را طولانی و موجب بروز مشکلاتی برای شما گردد. بنابراین موکدا” درخواست میگردد توصیههای زیر را که حاصل تجربه صدها نفر از کسانی است که تحت این عمل جراحی قرار گرفتند را جدی گرفته و به آن عمل نمایید تا بتوانید با کاهش وزن تدریجی و منطقی از این بیماری مهلک رهایی یابید.
شش روز اول بعد از عمل
تغذیه بیماران در عصر و روز بعد از عمل:
فقط مایعات شامل (آب، شیر، چای، قهوه، سوپ آبکی)
تغذیهی بیماران از روز سوم تا پنجم
نیم مایعات شامل (سوپ صاف شده، ماست تازه، غذای آماده کودک (پوره))
از روز ششم به بعد
اگر شما احساس آمادگی می کنید، با خوردن لقمههای کوچک میتوانید شروع کنید، اما :
۱. غذاهایی را انتخاب کنید که خیلی خشک نبوده و حاوی فیبر زیاد نباشد بنابراین در شروع بهتر است از غذاهای غنی از فیبر پرهیز کنید مثل (پیاز، ترهفرنگی). همچنین از خوردن پوست میوهها مانند (سیب و انگور )، سالادهای حاوی برگ و ریشه الیافی مانند (کاهو) گوشت خشک یا فیبری مانند (مرغ، بوقلمون، گوشت نیمپخته )،پنیر پخته شده (پیتزا) پرهیز کنید.
توصیه میشود در مرحلهی اول سعی نمایید از غذاهای راحت و نرمتر استفاده نمایید، سپس میتوانید غذاهای دیگر را امتحان کنید. البته این وضعیت و نوع غذای مناسب معمولا برای هر شخص متفاوت است. بهعنوان مثال خوردن فیله پخته شده مرغ برای یکی غیرممکن و برای دیگری آسان است.
۲- ابتدا تست کنید که چه غذایی را میتوانید میل کنید (تحمل کنید). نه فقط در نوع غذا، بلکه مقدار و حجم غذا نیز باید تحت کنترل شما باشد، اگر میبینید که نوعی از غذا حتی بعد از جویده شدن پایین نمیرود سعی کنید که آن را بهصورت پوره یا تکههای کوچک بخورید. شما بهزودی با محدودیتهای خود آشنا میشوید و خود را با آن سازگار میسازید.
استحمام و نظافت
از روز اول میتوانید دوش بگیرید.